Sinteza saptamanii 11-15 septembrie (Model regulament intern: modificari aduse in luna septembrie 2017…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.


*Model regulament intern: modificari aduse in luna septembrie 2017
Regulamentul intern este documentul prin care angajatorul stabileste regulile de desfasurare a activitatii in unitate, cu conditia ca acestea sa nu contravina legii

*ANAF: in conturile de TVA trebuie sa fie depuse si sume reprezentand TVA incasata in numerar (sesiune plata defalcata a TVA)

*CIM part time si indemnizatie crestere copil. Cum se calculeaza CAS si CASS datorate de angajator?
Potrivit prevederilor art.140 din Codul fiscal (articol modificat prin OUG nr. 4/2017 , publicata in Monitorul Oficial nr.598 din data de 25 iulie 2017), pentru angajatori, baza lunara de calcul pentru contributia de asiguari sociale o reprezina suma castigurilor brute preazute la art. 139, realizate de persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor asupra carora se datoreaaă contributia individuala.

*Romanii care pleaca din tara risca amenzi intre 50 si 100 de lei daca nu anunta ANAF-ul
Ministerul Finantelor face precizari in legatura cu instituirea obligatiei prin care cetatenii romani care pleaca din tara trebuie sa completeze un chestionar, in caz contrar fiind amendati.

*Obtinerea calitatii de expert contabil prin echivalarea examenului de acces cu absolvirea unui program de masterat
In vederea inscrierii directe la stagiu, cu incepere de la 1 ianuarie 2018, absolventii promotiei 2017 ai programelor de masterat au posibilitatea depunerii dosarelor de echivalare, cu documentele mentionate mai sus, pana la data de 29 septembrie 2017.

(Visited 491 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 4 = two

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.