Contractele individuale de munca sunt obligatorii si in perioada de proba?

Unii angajatori au obiceiul de a tine in proba angajatii fara nicio forma legala, de cele mai multe ori, angajatorii folosesc aceasta ”scuza” pentru a scapa de amenda, aceasta fiind in valoare de 20.000 de lei pentru fiecare muncitor fara forme legale de munca.

* 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca
* Regulament intern: model si documente conexe

DECI ATENTIE ! Chiar si in cazul in care un angajat, chiar se afla in perioada de proba, el tot trebuie sa aiba contract individual de munca.

In Codul Muncii la capitolul 1, Articolul 31 privind perioada de proba este stipulat ca angajatorul poate verifica aptitudinile unui muncitor pâna la 120 de zile in anumite cazuri. “Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere. “

Important de stiut, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca se poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Sursa: ITM Harghita

(Visited 199 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ six = 7

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.