Trezoreria, despre split tva: “Peste doua saptamani vor fi generate extrasele electronice”

Directorul general al Trezoreriei, Valentin Mavrodin, a declarat astazi ca in perioada urmatoare se vor emite extrasele eletronice astfel incat companiile sa poata opera plata defalcata a TVA. Acesta a mai spus ca, in 2018, Trezoreria va introduce internet banking.
* Regulament intern: model si documente conexe
* 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

“In urmatoarele doua saptamani vor fi generate automat extrasele electronice. Structura fiserului va fi standardizata”, a declarat, joi, 21 septembrie, Valentin Mavrodin, directorul general al Directiei GeneraleTrezorerie si Contabilitate Publica din cadrul Ministerului Finantelor.

Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte dedicate introducerii sistemului de defalcare a platii TVA incepand cu 1 ianuarie 2018, firmele putand opta pentru palta defalcata de la 1 octombrie.

Mavrodin a explicat sa, in afara de Trezorerie mai multe banci au anuntat ca ofera posibilitatea deschiderii conturilor pentru plata defalcata a taxei, fara comisioane, pentru companii.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Split TVA: Conturile IBAN pot fi aflate de pe site-ul ANAF
* (PDF) Prezentara mecanismului privind plata defalcata a TVA
* (PDF) OG 23/2017: plata defalcata a TVA (MO 706/2017)

De asemenea, directorul general al Trezoreriei a precizat ca exista deja o infrastructura creata pentru companiile si institutiile de stat, astfel incat se poate vedea in timp real “ce face o gradinita sau un minister”.

“Anul viitor vom introduce internet banking. De asemenea, se va introduce si facturarea electronica in cazul institutiilor si companiilor de stat”, a mai spus Mavrodin.

(Visited 830 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one × 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.