Sinteza saptamanii 18-22 septembrie (CAS si CASS datorate de angajatori pentru CIM cumulate…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.


*CAS si CASS datorate de angajatori pentru CIM cumulate (clarificari ANAF)
Ca regula generala pentru persoanele juridice si fizice care au calitatea de angajatori – baza lunara de calcul pentru CAS si CASS o reprezinta suma castigurilor brute realizate de persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor asupra carora se datoreaza contributia individuala. (art. 140 alin. 1, art. 158 alin. 1 din Codul fiscal).

*Split TVA: Conturile IBAN pot fi aflate de pe site-ul ANAF
Ministerul Finantelor Publice reaminteste ca incepand cu data de 1 octombrie 2017 intra in vigoare optional plata defalcata de TVA.

*Regulament intern 2017: contraventii prevazute pentru lipsa regulamentului intern
Regulamentul intern este documentul prin care angajatorul stabileste regulile de desfasurare a activitatii in unitate, cu conditia ca acestea sa nu contravina legii.

*Trezoreria, despre split tva: “Peste doua saptamani vor fi generate extrasele electronice”
Directorul general al Trezoreriei, Valentin Mavrodin, a declarat astazi ca in perioada urmatoare se vor emite extrasele eletronice astfel incat companiile sa poata opera plata defalcata a TVA. Acesta a mai spus ca, in 2018, Trezoreria va introduce internet banking.

*Contribuțiile nu vor mai fi transferate total către angajat, ci parțial
Sindicalistii au declarat, miercuri, dupa negocierile avute la Guvern, ca nu vor fi fi trecute toate contributiile in sarcina angajatilor.

*Ordinul nr. 2372/2017: aprobarea formularului 700 (inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal)
In Monitorul Oficial, Partea I nr. 747 din 18 septembrie 2017, a fost publicat OPANAF nr. 2.372/09.08.2017 – pentru aprobarea modelului, continutului, precum si a instructiunilor de completare a formularului (700) „Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal”, cod 14.13.01.10.01.

*Munca nedeclarata (mai) aspru pedepsita de legiuitor
Incepand cu 07 august 2017 au intrat in vigoare noile modificari ale prevederilor Codului Muncii in ceea ce priveste munca nedeclarata.

(Visited 280 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − = 1

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.169 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.