Formularul 318 se poate transmite, exclusiv online, pana pe 30 septembrie 2017

Persoanele impozabile din punct de vedere a taxei pe valoare adaugata, stabilite in Romania, care au efectuat importuri respectiv achizitii intracomunitare de bunuri/servicii in alt stat membru al Uniunii Europene, in anul 2016, potrivit art. 302 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au posibilitatea solicitarii rambursarii taxei pe valoarea adaugata aferente acestora, pana la data de 30 septembrie 2017.


* Regulament intern: model si documente conexe – actualizat septembrie 2017
* 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca – actualizat septembrie 2017

Pentru a obtine rambursarea TVA in statul membru de rambursare, persoana impozabila stabilita in Romania completeaza si transmite, statului membru respectiv, pe cale electronica, prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de ANAF formularul 318 “Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 302 alin. (2) din Codul fiscal”.

Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic si de minimum 3 luni calendaristice.

Cererile de rambursare pot insa viza o perioada mai mica de 3 luni, in cazul in care aceasta reprezinta perioada ramasa pana la sfarșitul anului calendaristic.

Atunci cand cererea de rambursare vizeaza o perioada de rambursare mai mica de un an calendaristic, dar mai mare de 3 luni, cuantumul TVA pentru care se solicita o rambursare nu poate fi mai mic de 400 euro sau echivalentul acestei sume in moneda nationala a statului de rambursare.

Daca cererea de rambursare se refera la o perioada de rambursare de un an calendaristic sau la o perioada ramasa dintr-un an calendaristic, cuantumul TVA nu poate fi mai mic de 50 euro sau echivalentul acestei sume in moneda nationala a statului de rambursare.

Formatul electronic al formularul 318 “Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 302 alin. (2) din Codul fiscal” se obtine prin folosirea programului de asistenta, care poate fi descarcat de pe portalul ANAF, sectiunea Servicii online/Rambursare TVA din UE.

Pentru transmiterea cererii, contribuabilii trebuie sa detina un certificat digital calificat obtinut in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica de la furnizorii acreditati sau sa benficieze de serviciile unui detinator de certificat digital calificat.

(Visited 540 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five × 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.