Salariatii part-time cu multe contracte trebuie sa-si declare veniturile din septembrie pana astazi

Salariatii part time sau cu plata in acord trebuie sa depuna pana astazi, la fiecare angajator, cate o declaratie pe propria raspundere ca au obtinut in septembrie 2017, in total, cel putin 1.450 de lei brut.

Asta doar daca obtin venituri in baza mai multor contracte de munca. Declaratiile sunt folosite de firme pentru a obtine scutirea de plata majorata a contributiilor la pensii (CAS) si sanatate (CASS) pentru luna septembrie 2017.

Daca salariatii part time sau cu plata in acord castiga lunar, in total, o suma aflata sub echivalentul salariului minim brut, acestia scapa de depunerea declaratiilor, iar scutirea angajatorilor de plata majorata a CAS si CASS nu se aplica. Concret, daca o persoana angajata la mai multe companii, cu norma partiala sau cu plata in acord, castiga lunar, in total, cel putin 1.450 de lei brut (echivalentul salariului minim brut actual), aceasta trebuie sa depuna la fiecare angajator o declaratie pe propria raspundere.

Bine de stiut este ca declaratia se depune doar la angajatorii care ii platesc sub 1.450 de lei brut pe luna, scrie romaniatv.net

Contabun.ro a mai publicat si:
*CAS si CASS datorate de angajatori pentru CIM cumulate (clarificari ANAF)
*Clarificari privind obligatia angajatorului de a tine evidenta orelor de munca (Inspectia Muncii)

Obligatia este reglementata in detaliu in Ordinul Ministerului Finantelor nr. 2.343/2017, acolo de unde reiese ca, pentru veniturile aferente lunii septembrie 2017, salariatii trebuie sa depuna declaratiile pana astazi.

(Visited 1,134 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 5 = fifteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.