Se poate reduce baza impozabila a TVA pentru creantele neincasate? Vezi aici raspunsul ANAF

Intrebare: Se poate reduce baza impozabila a TVA pentru creantele neincasate ca urmare a falimentului beneficiarului?


Raspuns ANAF: Potrivit Codului fiscal, baza de impozitare se reduce in cazul in care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu se poate incasa ca urmare a falimentului beneficiarului.
Ajustarea este permisa incepand cu data pronuntarii hotararii judecatoresti de inchidere a procedurii prevazute de legislatia insolventei, hotarare ramasa definitiva/definitiva si irevocabila, dupa caz.

Ajustarea se efectueaza in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a pronuntat hotararea judecatoreasca de inchidere a procedurii prevazute de legislatia insolventei, sub sanctiunea decaderii. Ajustarea este permisa chiar daca s-a ridicat rezerva verificarii ulterioare, conform Codului de procedura fiscala.

Baza legala: Legea nr 227 / 2015 articolul 287 lit. d

Sursa: ANAF, speta din 29.09.2017

(Visited 368 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 × = thirty five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.