Formular 112: noi reglementari referitoare la tratamentul fiscal al contractelor cu timp partial

ANAF informeaza contribuabilii privind aprobarea modelului, continutului, modalitatea de depunere si de gestionare a formularului 112 – “Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominal a persoanelor asigurate”.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

Actul normativ actualizeaza continutul acestei declaratii inclusiv cu prevederile referitoare la tratamentul fiscal al contractelor cu timp partial. Printre modificarile cuprinse in acest act normativ se numara si faptul ca, declaratia rectificativa se poate depune si in urmatoarele situatii: declaratie depusa dupa anularea rezervei verificarii ulterioare; declaratie depusa potrivit art. 90, alin.(4) din Codul de ProceduraFiscala; declaratie depusaca urmare a acordarii cumulat de sume; declaratie depusaca urmare a acordarii unor sume reprezentand salarii sau diferente de salarii/solde/pensii sau diferente de pensii stabilite prin lege.

Reglementarile mai sus mentionate se aplica incepand cu obligatiile declarative aferente lunii urmatoare publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Evidenta orelor de munca pentru salariatii cu CIM part time
*Clarificari privind obligatia angajatorului de a tine evidenta orelor de munca (Inspectia Muncii)

Sursa: DGRFP Galati

(Visited 1,551 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven + 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.