Inregistrare la TVA: va disparea sintagma nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica

Procedura de inregistrare in scopuri de TVA va fi corelata cu modificarile din Codul Fiscal

Printr-un proiect de ordin supus dezbaterii publice, ANAF coreleaza prevederile “Procedurii de inregistrare, la cerere, in scopuri de TVA”, cu modificarile recente ale Codului Fiscal.

Astfel, din cuprinsul actualei proceduri si din continutul unor formulare va fi eliminata sintagma “nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica”.

De asemenea, este necesara stabilirea unei proceduri prin care sa se asigure exercitarea, de catre contribuabil, a dreptului de a fi ascultat, in situatia in care administratia fiscal urmeaza sa respinga cererea de reinregistrare in scopuri de TVA.

Reamintim ca prin Legea 177/2017 privind aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr 227/2015 privind Codul fiscal, au fost aduse modificari si prevederilor privind inregistrarea in scopuri de TVA, inclusiv in situatia reinregistrarii, dupa anulare.

(Visited 191 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × = 56

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.