ANAF supune dezbaterii publice formularul 108, privind impozitul pe reprezentanta

Orice reprezentanta a unei/unor persoane juridice straine datoreaza un impozit anual in suma de 18.000 lei, care se declara si se plateste la bugetul de stat pana in ultima zi a lunii februarie, inclusiv, a anului de impunere, potrivit noilor reglementari ale Codului Fiscal.

In vederea administrarii unitare a impozitului pe reprezentanta si a prelucrarii automate a declaratiilor fiscale, printr-un proiect de ordin supus dezbaterii publice se propune aprobarea modelului si continutului formularului 108 ‘Declaratie privind impozitul pe reprezentanta’, precum si a instructiunilor de completare a acestuia.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in situatia infiintarii/desfiintarii reprezentantei, impozitul datorat pentru anul de impunere se calculeaza proportional cu numarul de luni de functionare a acesteia si se declara in termen de 30 de zile de la data la care aceasta a fost infiintata/desfiintata, dupa caz.

“Reamintim ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 25/2017, se modifica dispozitiile Capitolului III ‘Impozitul pe reprezentante’ de la Titlul VI din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Modificarile legislative au vizat, in principal, aspecte referitoare la stabilirea, declararea si plata impozitului anual datorat de reprezentanta unei/unor persoane juridice straine, autorizata sa functioneze in Romania”, se mentioneaza in comunicatul ANAF.

(Visited 148 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five − = 1

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.