Guvernul anunta cresterea salariului minim brut pe tara de la 1 ianuarie 2018

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a spus ca propune cresterea salariului minim brut pe tara de la 1450 la 1900 de lei, de la 1 ianuarie 2018, precum si majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.
”Va propunem o hotarare de Guvern intr-o prima citire prin care salariul minim brut pe tara sa creasca la 1900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de intoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferenta salariului prevazut in programul de guvernare, care era de 1550 de lei de la 1 ianuarie 2018. Tot astazi vreau sa va prezint in prima lectura un proiect de ordonanta de urgenta prin care indemnizatia minima de crestere a copilului va creste, tot de la 1 ianuarie 2018, la 1250 de lei, fata de 1233 cat este in prezent. Pentru asigurarea acestei cresteri indemnizatia nu va mai raportata pe viitor la salariul minim, ci la Indicele Social de Referinta, care este azi 500 de lei, iar indemnizqatia minima va fi de doua ori si jumatate ISR”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Contabun.ro a publicat si:
* Contributiile sociale suportate integral de angajat, dar retinute si achitate de angajator (MFP)
* Preluarea de catre angajat a CAS si CASS datorate de angajator incepand cu 1 ianuarie 2018

Sursa: Mediafax

(Visited 733 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 − = five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.