Taxa de solidaritate, redenumita contributie asiguratoare pentru munca, va fi de 2,25%

Din 2018, angajatorii vor achita o contributie asiguratoare pentru munca de 2,25%, potrivit declaratiilor lui Ionut Misa, ministrul finantelor publice.

Practic, aceasta ar fi ceea ce initial s-a numit taxa de solidaritate si apoi contributia de solidaritate (despre care se spunea ca va fi 2%).

“Contributiile ramase in sarcina angajatorului, respectiv 2,75%, dupa transferul de 20% la salariat, scad la 2,25% si vor acoperi riscurile de somaj, accidente, concediu medical, creante salariale. Toate acestea vor fi cuprinse intr-o singura contributie care se va numi ”, a anuntat Ionut Misa, ministrul de Finante.

La jumatatea lunii octombrie, Ionut Misa a anuntat o taxa de solidaritate de 2%, sustinand ca este vorba despre “o directiva europeana care reglementeaza pentru fondul de salarii o anumita taxa (…) O plateste angajatorul la fondul de salarii, sa aiba si el o responsabilitate fata de bugetul de stat”.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Guvernul anunta cresterea salariului minim brut pe tara de la 1 ianuarie 2018
*Firmele cu cifra de afaceri de sub 1 milion de euro vor plati un impozit de 1% din cifra de afaceri

(Visited 415 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 − one =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.