Intrarea in vigoare a legii insolventei persoanelor fizice, amanata pana la 1 ianuarie 2018

Deputatii au adoptat Ordonanta 6/2017 care amana termenul de intrare in vigoare a legii insolventei persoanelor fizice pana la data de 1 ianuarie 2018, PNL si UDMR cerand Guvernului ca legea insolventei sa intre in vigoare.
“Facem apel la ministrul Justitiei, la ministrul de Finante sa faca ce trebuie pentru ca aceasta lege asteptata de peste doi ani sa fie aplicata”, a declarat deputatul PNL Ioan Cupsa.

Deputatul UDMR Marton Arpad a precizat ca legea a fost adoptata in 18 iunie 2015 si avea termen de intrare in vigoare sase luni.

“Teoretic, in 18 decembrie 2015, trebuia legea sa intre in vigoare si de atunci suntem in prorogari. Foarte multi cetateni sunt intr-o situatie economica destul de grava, (…) avem nevoie de aceasta institutie. (…)Este clar ca pana in 1 ianuarie nu are cum sa intre in vigoare, dar institutiile trebuie sa-si faca treaba si legea sa intre in vigoare pentru ca cetatenii au nevoie de ea”, a declarat Marton Arpad.

Ordonanta Guvernului 6/2017 a fost votata cu 264 voturi “pentru”, unul “impotriva” si doua abtineri.

Camera Deputatilor este for decizional.

Sursa: mediafax

(Visited 273 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 + = eighteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.