Depunerea electronica a declaratiilor fiscale (info ANAF)

Intrebare: De ce nu se poate depune fara semnatura digitala avand in vedere mai multi factori de autentificare in platforma care pot confirma identitatea?


Raspuns ANAF: In vederea depunerii electronice in tara noastra se utilizeaza ca mijloace de autentificare si depunere certificatul digital calificat (pentru persoane juridice si persoane fizice) si pe baza de credentiale (,,nume utilizator,, si ,,parola,,). Identificarea electronica este stabilita prin Regulamentul UE nr. 910/2014 din 23 iulie 2014 privind identificarea electronica si abroga Directiva 1999/93/CE cu efect de la 30 iunie 2016.

Intrebare: As dori sa stiu daca inregistrarea unui contract de inchiriere impreuna cu declaratia 220, precum si rezilierea acestuia se pot depune prin intermediul SPV?

Raspuns ANAF: Da, contractul se va depune ca anexa (atasament) la formularul 220

Intrebare: Daca am cont pe Spatiul Virtual capersoana fizica, pot sa am inca un cont ca PFA? Ce trebuie sa fac pentru asta? Contul de PFA se poate accesa si altfel decat cu certificat calificat? Multumesc.

Raspuns ANAF: Puteti avea cont in SPV si pentru PFA. Contul SPV pentru PFA este similar cu ce pentru persoanele juridice şi accesarea se face doar pe baza unui certificat calificat pe care sa il inregistrati pe portalul ANAF

Intrebare: Cand se pot depune si declaratiile 010 online?

Raspuns ANAF: Incepand cu 01 ianuarie 2018 declaratia 010 nu se va mai depune, aceasta va fi inlocuita de formularul 700 “Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal”, care in conformitate cu OPANAF 2372/2017 se va depune exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

(Visited 669 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 × = eighteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.