Sinteza saptamanii 30 octombrie-3 noiembrie (Ce se intampla cu tichetele de masa de la 1 ianuarie 2018?…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.
*Senatul a adoptat Legea privind split TVA. Cui se va aplica
Senatul a adoptat marti proiectul de Lege de aprobare a ordonantei 23/2017 privind plata defalcata a TVA, care se va aplica companiilor aflate in insolventa sau inregistreaza intarzieri la plata TVA.

*Patru scenarii posibile pentru salariati si angajatori dupa trecerea contributiilor in sarcina angajatului
Companiile incep sa calculeze care este impactul schimbarilor fiscale anuntate de guvernul PSD in ceea ce priveste impozitarea salariilor si trecerea contributiilor de la companie la angajat.

*Salariul minim brut pe tara creste la 1900 lei de la 1 ianuarie 2018 (proiect pe site-ul Ministerului Muncii)
Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, a prezentat proiectul de Hotarare de Guvern prin care salariul minim brut pe tara ar urma sa creasca la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018. Aceasta valoare corespunde unui salariu net de 1.550 de lei.

*Sinteza modificarilor legislative in domeniul salarizarii (salariu minim, contributii…)
Ministerul Finantelor Publice anunta ca in sedinta Guvernului Romaniei din 26 octombrie 2017 a fost dezbatuta in prima lectura Ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

*Tabel comparativ: modificari ale Codului fiscal aduse de OG nr.25/2017
Tabel comparativ urmare a modificarilor aduse de OG nr.25/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Ordonanta Guvernului numarul 25/2017 a fost publicata in Monitorul Oficial numarul 706 din 31 august 2017.

*Ce se intampla cu tichetele de masa de la 1 ianuarie 2018? Vezi ce spun consultantii fiscali
Trecerea la impozitarea cifrei de afaceri in loc de cea a profiturilor, la firmele cu venituri sub un milion de euro, pune sub semnul intrebarii viitorul tichetelor de masa, considerate cheltuieli sociale ale angajatorului, acum deductibile fiscal.

(Visited 344 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − = 0

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.