Olguta Vasilescu: Vom prelungi perioada de introducere a contractelor individuale de munca

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, ca va prelungi perioada de introducere a contractelor individuale de munca pentru ca angajatorii ”sa nu aiba niciun fel de problema” cand vor mari salariile brute.
”Referitor la intrebarea pe care mi-ati pus-o in sedinta de Guvern de saptamana trecuta daca REVISAL este pregatit astfel incat sa poata sa suporte modificarea contractelor individuale de munca de la data de 1 ianuarie. Am facut toate verificarile necesare, sistemul informatic este pregatit. In perioada urmatoare vom veni cu o HG care prelungeste la (cu inca – n.r.) 20 de zile lucratoare, adica pentru toata luna ianuarie, perioada de introducere a contractelor individuale de munca, astfel incat angajatorii sa nu aiba niciun fel de problema din acest punct de vedere”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Modificarea contractelor individuale de munca este necesara in urma adoptarii transferului contributiilor sociale de la angajator la angajat, fapt ce impune recalcularea salariilor brute si, implicit, modificarea contractelor.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Guvern a adoptat ordonanta de urgenta care modifica esential Codul Fiscal
*Sinteza modificarilor legislative in domeniul salarizarii (salariu minim, contributii…)

Sursa: mediafax

(Visited 1,710 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 5 = five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.