Telemunca: comisia de munca a Camerei Deputatilor a adoptat proiectul

Comisia de munca a Camerei Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege privind reglementarea activitatii de telemunca, care prevede ca angajatii pot lucra de la distanta in mod regulat si voluntar, folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor.
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

Potrivit proiectului de lege, telemunca este forma de organizare a muncii in care ”o activitate care ar putea fi efectuata in cadrul locului de munca organizat de angajator, se realizeaza de catre un salariat, de la distanta de aceasta locatie, in mod regulat si voluntar, folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor”.

Activitatea se realizeaza in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau al unui act aditional la acesta. La solicitarea angajatorului si cu acordul in scris al salariatului cu norma intreaga, acesta poate efectua munca suplimentara.

Nerespectarea dispozitiilor referitoare la obligatia de a prevedea in mod expres in contractul individual de munca sau in actul aditional prestarea unei activitati in regim de telemunca, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de 10.000 de lei pentru fiecare persoana astfel identificata, potrivit sursei citate.

Camera Deputatilor este for decizional.

Sursa: mediafax

(Visited 460 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 − = six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.