SRL-D-urile nu vor mai beneficia de facilitati fiscale incepand cu 1 ianuarie 2018

Platforma Romania 100 critica „revolutia fiscala” facuta de guvernarea PSD-ALDE, prezentand „capcane ascunse” ale noului Cod fiscal.
„Trecerea contributiilor sociale de angajator la angajat propusa prin ”Revolutia fiscala” a guvernului PSD loveste zeci de mii de intreprinzatori romani: firmele de tip SRL-D (societatile debutante cu raspundere limitata) nu vor mai beneficia de facilitati fiscale incepand cu 1 ianuarie 2018”, arata platforma intr-un comunicat.

Firmele de tip SRL-D beneficiaza in prezent de o facilitate fiscala semnificativa, respectiv de scutirea de la plata contributiilor sociale datorate de catre angajator pentru pensii (CAS) pentru un numar de patru angajati si pentru o durata maxima de trei ani.

„Practic ”Revolutia fiscala”, prin mutarea contributiilor sociale la pensii si sanatate (CASS) la angajat, ingroapa aceasta facilitate incepand cu 1 ianuarie 2018. Efectele vor fi dure pentru antreprenorii deja loviti prin schimbarile brutale anuntate de guvern: decizia guvernantilor va duce la cresterea costurilor cu forta de munca pentru SRL-D-uri, astfel incat angajatii acestora vor avea de suferit”, mai arata platforma condusa de Dacian Ciolos.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Cod Fiscal 2017 vs Cod Fiscal 2018: tabel comparativ urmare a modificarilor aduse de OUG 79/2017
*Impozitul pe veniturile microintreprinderilor (OUG 79/2017)
*Trecerea contributiilor la salariat de la 01.01.2018: data limita de raportare in Revisal si model act aditional

(Visited 1,203 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× eight = 72

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.