Legislatia noilor case de marcat a fost publicata in Monitorul Oficial

Hotararea nr. 804/2017 privind modificarea si completarea Normelor de aplicare a OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat fiscale, a fost publicata in Monitorul Oficial partea I nr 907 din data de 20.11.2017
Extras din Hotararea nr. 804/2017 :
*Fiecare aparat de marcat va trebui sa contina un modul fiscal propriu, prin intermediul caruia controleaza operatiunile specifice activitatii fiscalizate, precum si un modul de comunicatie, care poate asigura conectarea la un sistem informatic de monitorizare si supraveghere al ANAF.

*Prin implementarea Registrului national de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale, se creaza premisele debirocratizarii procedurilor efectuate in legatura cu aparatele de marcat (fiscalizare, sigilare, schimbarea memoriei fiscale sau a jurnalului electronic, reparatii, etc.) inregistrarea acestora urmand sa se realizeze electronic.

*In situatia defectarii aparatului de marcat electronic fiscal utilizatorii consemneaza in cartea de interventii a aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora la care au anuntat defectarea acestuia si pastreaza notificarea efectuata.

* Pana la repunerea in functiune a aparatului defect, utilizatorii, cu exceptia taximetristilor, inregistreaza toate operatiunile efectuate in aceasta perioada intr-un registru, denumit in continuare registru special, care se completeaza fara stersaturi si fara spatii neutilizate.

* Pana la repunerea in functiune a aparatului defect, utilizatorii emit chitante pentru respectivele operatiuni si facturi, la cererea clientilor, in conditiile prevazute de Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare. Utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale destinate activitatilor de schimb valutar aplica prevederile din legislatia care reglementeaza autorizarea si/sau inregistrarea entitatilor care desfasoara activitati de schimb valutar pe teritoriul Romaniei, altele decat cele care fac obiectul supravegherii Bancii Nationale a Romaniei.

Descarca de aici HG 804/2017, in format PDF

Contabun.ro a mai publicat si:
* Guvernul a stabilit cerintele tehnice pentru introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic
* Aparate de marcat electronice fiscale: actualizarea normelor metodologice (proiect)
* Obligatii ale angajatilor care au in atributiile de serviciu utilizarea casei de marcat (ordonanta 28/1999)

(Visited 904 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− one = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.