OUG 79/2017: Mecanism de monitorizare, stabilit printr-un protocol intre Guvern si CNSLR Fratia

Un mecanism ce are drept scop urmarirea implementarii ordonantei de modificare a Codului fiscal, dar si schimbarile din domeniul dialogului social, a fost infiintat printr-un protocol de colaborare semnat de Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR) Fratia si Guvernul Romaniei.


Documentul poarta denimirea de „Protocol privind implementarea unitara a noilor prevederi legale in domeniul fiscal si al dialogului social” si a fost semnat, luni, atat de premierul Mihai Tudose, cat si de presedintele CNSLR Fratia, Leonard Barascu.

Conform sursei citate, obiectul protocoloului consta in „crearea unui mecanism de monitorizare a aplicarii unitare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si a Legii nr. 62/2011 a dialogului social, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Astfel, se stabileste ca, la nivel central, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale va infiinta, in conditiile legii, un comitet de monitorizare format din patru persoane: o persoana desemnata de ministrul Muncii si al Justitiei Sociale, o persoana desemnata de ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social si doua persoane desemnate de presedintele CNSRL Fratia.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Trecerea contributiilor la salariat de la 01.01.2018: data limita de raportare in Revisal si model act aditional
*Impozitul pe veniturile microintreprinderilor (OUG 79/2017)
*Cod Fiscal 2017 vs Cod Fiscal 2018: tabel comparativ urmare a modificarilor aduse de OUG 79/2017
*SRL-D-urile nu vor mai beneficia de facilitati fiscale incepand cu 1 ianuarie 2018

„La nivel judetean, in cadrul fiecarei prefecturi, va fi creat un comitet de monitorizare format din patru persoane: doua persoane deseemnate de prefectul judetului si doua persoane desemnate de presedintele CNSLR-Fratia. De regula, din comitetul de monitorizare face parte prefectul judetului, care coordoneaza intreaga activitate, in exercitarea atributiilor prevazute de art. 19 din Legea nr. 340/2004 privind prefectul si institutia prefectului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, prevede actul semnat de Guvern si confederatia sindicala.

Conform sursei mentionate, comitetul de monitorizare organizat la nivel central va transmite comitetelor de monitorizare organizate la nivel judetean Regulamentul de organizare si functionare a mecanismului de monitorizare care va cuprinde, fara a se limita la acestea, termene, directii de actiune, realizarea schimbului de informatii.

„In situatia in care prezentul Protocol nu este respectat la nivel central sau judetean, vor fi informati prim-ministrul, ministrul Muncii si Justitiei Sociale si ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social”, mai prevede protocolul.

Sursa: mediafax

(Visited 456 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 × nine =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.