OUG care plafoneaza indemnizatia pentru cresterea copiilor, adoptata de Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a adoptat, marti, OUG nr. 55/2017 prin care este plafonata indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor la suma de 8500 de lei, Guvernul precizand, in actul normativ, ca alte state membre ale UE au programe similare, insa nu la fel de “generoase” ca Romania.

“Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata si nici mai mare de 8.500 lei”, potrivit textului OUG, adoptat in plenul Camerei Deputatilor.

Guvernul a adoptat, la inceputul lunii august, Ordonanta de Urgenta care plafonareaza indemnizatia pentru cresterea copilului la 8.500 de lei. Aceasta prevedere se aplica incepand cu luna septembrie.

OUG a fost adoptata cu 178 de voturi “pentru”, 94 “impotriva” si 8 abtineri.

Camera Deputatilor este for decizional.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Cerere pentru prelungirea/reluarea concediului de crestere a copilului si a platii indemnizatiei lunare
*Bonurile de masa se adauga la venitul net realizat pentru stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului?

Sursa: zf

(Visited 385 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − 4 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.