ITM: Campanie de prevenire a angajatorilor (modificari de la 01.01.2018)

Recent, pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Munca a aparut un comunicat de presa cu privire la faptul ca se pregateste o campanie nationala de constientizare care urmareste informarea, prevenirea si nu sanctionarea angajatorilor.
“In perioada 4 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018, Inspectia Muncii va desfasura o campanie nationala de constientizare care urmareste informarea, prevenirea si nu sanctionarea angajatorilor. Actiunile inspectorilor de munca vor fi legate de completarea si transmiterea in registrul general de evidenta a salariatilor a elementelor raportului de munca ca urmare a transferului contributiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. De asemenea, vom insista pentru cunoasterea si constientizarea beneficiilor muncii legale si asupra riscurilor la care se expun atat angajatii cat si angajatorii in cazurile de munca nedeclarata.

Avand in vedere necesitatea operarii modificarilor salariale incepand cu 1 ianuarie 2018, consider ca este binevenita clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare si de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidenta a salariatilor si in ceea ce priveste modicarile contractului individual de munca, completarea si transmiterea datelor in REVISAL.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Procedura privind initierea negocierii colective pentru transferul contributiilor la salariati
*Initierea negocierii colective obligatorie in perioada 20.11.2017 – 20.12.2017, chiar si pentru angajatorii cu mai putin de 21 salariati. Amenda poate ajunge la 10 000 lei

Demersul nostru pleaca de la una dintre functiile generale ale Inspectiei Muncii, aceea de comunicare, prin care se asigura schimbul de informaţii cu autoritaţile centrale si locale, precum si cu persoanele fizice si juridice supuse activitaţii de control, informarea acestora si a cetaţenilor asupra modului cum se respecta si se aplica prevederile legislaţiei din domeniile de competenţa. In acest sens, pentru a veni in sprijinul angajatorilor, inspectoratele teritoriale de munca vor disemina informatii referitoare la punerea in aplicare a modificarilor legislative cu privire la registrul general de evidenta a salariatilor si privind completarea si transmiterea elementelor raportului de munca ca urmare a transferului contributiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. Se vor organiza sesiuni de informare si constientizare care se vor concentra pe entitatile din grupul tinta identificate, urmate de conferinte si comunicate de presa pentru mediatizarea rezultatelor.”

sursa: Inspectia Muncii

(Visited 684 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 × eight =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.