TVA si accize: modificari de la 01.01.2018 (OUG 79/2017)

ANAF va aduce la cunostinta aparitia Ordonantei de urgenta nr. 79 din noiembrie 2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic

 

Incepand cu 1 ianuarie 2018 prevederile referitoare la Taxa pe valoarea adaugata si cele referitoare la Accize se modifica dupa cum urmeaza:

TAXA PE VALOAREA ADAUGATA
– A fost introdusa o prevedere potrivit careia organele fiscale competente au dreptul de a refuza deducerea TVA daca, dupa administrarea mijloacelor de proba prevazute de lege, pot demonstra dincolo de orice indoiala, ca persoana impozabila stia sau ar fi trebuit sa stie ca operatiunea invocata pentru a justifica dreptul de deducere era implicata intr-o frauda privind taxa pe valoarea adaugata care a intervenit in amonte sau in aval in lantul de livrari/prestari.

ACCIZE
– A fost extinsa masura confiscarii cisternelor, recipientelor si mijloacelor de transport utilizate in transportul produselor accizabile si pentru situatia detinerii in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Impozit pe venit: modificari de la 01.01.2017 (OUG 79/2017)
* Impozit si contributii datorate in cazul veniturilor din salarii realizate incepand cu 1 ianuarie 2018 (OUG 79/2017)

Sursa: AJFP Mehedinti

(Visited 812 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five + 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.