Deblocarea veniturilor debitorilor se va face intr-un timp mai scurt

Formularul „Decizie de ridicare a masurilor de executare silita a sumelor datorate debitorului de catre terti” va fi emis si tiparit prin intermediul centrului de imprimare masiva, fapt care va conduce la deblocarea veniturilor pe care debitorul le are de incasat de la terti intr-un timp relativ mai scurt.

De asemenea, aceasta masura va conduce si la reducerea timpului executorului fiscal si alocarea acestei resurse catre alte activitati in scopul eficientizarii colectarii creantelor bugetare.

In conformitate cu prevederile art.234 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, masurile de executare silita aplicate se ridica prin decizie intocmita in cel mult doua zile de la data la care a incetat executarea silita, de catre organul de executare silita.

In acest scop, este reglementat si modelul, caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, utilizare si de pastrare pentru formularul „Decizie de ridicare a masurilor de executare silita a sumelor datorate debitorului de catre terti”, fapt pentru care se impune si modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.967/2017 pentru aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, emise si tiparite prin intermediul Unitatii de imprimare rapida,
cu modificarile si completarile ulterioare.

Contabun.ro a mai publicat si:
* OPANAF 2949/2017: emiterea prin intermediul centrului de imprimare masiva a unor acte administrative fiscale si procedurale
* ANAF va transmite exclusiv online bancilor popririle pe conturi si alte acte de executare silita

(Visited 213 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 × = twenty five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.