PFA poate depune cerere pentru esalonarea la plata fara constituirea unei garantii?

Intrebare: Pentru un PFA se poate depune cerere pentru esalonare fara constituirea unei garantii?
Raspuns ANAF: Persoanele fizice autorizate pot depune cerere pentru esalonare fara constituirea de garantii pentru obligatiile fiscale de pana la 5000 lei (debit principal+penalitati+dobanzi).

Pentru acordarea unei esalonari la plata de catre organul fiscal central, debitorul trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa se afle in dificultate generata de lipsa temporara de disponibilitati banesti si sa aiba capacitate financiara de plata pe perioada de esalonare la plata. Aceste situatii se apreciaza de organul fiscal competent pe baza programului de restructurare sau de redresare financiara ori a altor informatii si/sau documente relevante, prezentate de debitor sau detinute de organul fiscal;
b) sa aiba constituita garantia ;
c) sa nu se afle in procedura insolventei;
d) sa nu se afle in dizolvare potrivit prevederilor legale in vigoare;
e) sa nu li se fi stabilit raspunderea potrivit legislatiei privind insolventa si/sau raspunderea solidara.

Prin exceptie, daca actele prin care s-a stabilit raspunderea sunt definitive in sistemul cailor administrative si judiciare de atac, iar suma pentru care a fost atrasa raspunderea a fost achitata, conditia se considera indeplinita.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale – info util ANAF 2017

Sursa: ANAF

(Visited 488 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 − = two

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.