ANAF completeaza formularele utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire sau retinere la sursa

ANAF propune, printr-un proiect de ordin, modificarea si completarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire sau retinere la sursa, dupa cum urmeaza:

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

 

-actualizarea Nomenclatorului privind obligatiile de platala bugetul de stat, anexa la formularul 100 „Declaratie privind obligatiile de platala bugetul de stat” prin introducerea unor noi pozitii pentru declararea impozitului retinut la sursa pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, din arendarea bunurilor agricole, precum si in cazul veniturilor obtinute de persoanele fizice in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, prevazute la art.125 alin.(8), alin.(8^1) si alin.(9) din Codul fiscal;

Astfel, pentru veniturile platite incepand cu data de 1 ianuarie 2018, impozitul retinut la sursa se declara prin completarea si depunerea formularului 100 „Declaratie privind obligatiile de platala bugetul de stat”.

-modificarea corespunzatoare a instructiunilor de completare a formularului 100 „Declaratie privind obligatiile de platala bugetul de stat”.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2018, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.79/2017, au fost aduse o serie de modificari si completari Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

In cazul veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala, din arendarea bunurilor agricole, precum si in cazul veniturilor obtinute de persoanele fizice in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica prevazute la art.125 alin.(8), alin.(8^1) si alin.(9) din Codul fiscal, platitorii de venituri nu mai au obligatia retinerii contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceste venituri, fiind eliminata, totodata, obligatia depunerii formularului 112 “Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”.

De asemenea, potrivit actului normativ mentionat, au fost modificate conditiile pe care trebuie sale indeplineascao persoana juridica romana pentru a aplica regimul de impozitare prevazut de Titlul III din Codul fiscal.

Sursa: anaf

(Visited 250 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× one = 4

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.