ITM: Campanie de informare si constientizare cu privire la modificarea salariului brut

In perioada 04 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018 se desfasoara Campania de informare si constientizare cu privire la modificarea salariului brut in contextul transferului contributiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii de la Legea nr.62/2011 reglementate prin art.VII din OUG nr.82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative, registrul general de evidenta a salariatilor si transformarea muncii nedeclarate in munca declarata.

In cadrul acestei Campanii, Inspectoratul Teritorial de Munca va organiza actiuni de indrumare, sesiuni de informare la care vor participa reprezentanti ai angajatorilor din toate domeniile de activitate, in vederea incurajarii angajatorilor cu privire la conformarea voluntara la cerintele legislatiei in domeniul relatiilor de munca.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Cum se calculeaza contributiile sociale pentru un angajat pe perioada determinata 5 zile cu un salariu brut 570 lei? Vezi ce raspunde ANAF
*Salariul minim brut, majorat la 1.900 lei lunar (01.01.2018)

Obiectivele Campaniei sunt:
– informarea referitoare la punerea in aplicare a prevederilor art.VII din OUG nr.82/2017 si constientizarea angajatorilor cu privire la initierea negocierii colective a contractelor colective de munca, respectiv negocierea colectiva a actelor aditionale la contractele si acordurile colective de munca in vigoare;
– clarificarea unor aspecte cu privire la modul de interpretare si aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidenta a salariatilor, in special a celor privind transmiterea in registru a modificarilor salariale rezultate din transferul contributiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, ca urmare a negocierii partilor contractului de munca;
– cresterea gradului de constientizare a entitatilor care au calitatea de angajator si folosesc forta de munca fara respectarea prevederilor legale, in ceea ce priveste consecintele sociale si economice pe care le produce munca nedeclarata.

Sursa: ITM Caras-Severin

(Visited 767 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one × = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.