Legea pentru aprobarea OUG privind TVA Split, raport de admitere in Comisia de buget-finante

Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a adoptat, in sedinta de marti, un raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativa pentru aprobarea OUG privind TVA split, dupa ce, luni, au fost intrunite 11 voturi pentru un raport de admitere si 11 impotriva.
Contabun.ro a mai publicat si:
*Comisia de buget-finante: Prin contul TVA se vor putea achita catre stat si alte obligatii fiscale
*Consultantii fiscali, despre split TVA: Nu este optional, va afecta orice persoana impozabila

Raportul de admitere cu amendamente a fost adoptat cu 11 voturi „pentru” si 10 voturi „impotriva”.

De asemenea, membrii Comisiei au adoptat, in sedinta de luni, cateva amendamente la propunerea legislativa pentru aprobarea OUG privind TVA split.

Potrivit unui amendament adoptat, „persoanele impozabile, cu exceptia institutiilor publice, inregistrate in scopuri de TVA, au obligatia sa plateasca contravaloarea TVA aferente achizitiilor de bunuri si servicii intr-un cont de TVA al furnizorului/prestatorului care aplica mecanismul platii defalcate a TVA”.

Totodata, un alt amendament adoptat prevede ca persoanele impozabile care opteaza pentru aplicarea mecanismului privind plata defalcata a TVA vor beneficia de o reducere de 5% din impozitul pe profit/pe veniturile microintreprinderilor aferent perioadei aplicate.

Firmele care achita eronat in cont TVA vor fi penalizate cu 0,06% pe zi din suma incepand cu ziua efectuarii platii eronate pana la data corectarii acesteia, mai prevede un amendament adoptat de catre membrii Comisiei.

Senatul a adoptat, pe 31 octombrie, proiectul de Lege de aprobare a ordonantei 23/2017 privind plata defalcata a TVA, care se va aplica companiilor aflate in insolventa sau inregistreaza intarzieri la plata TVA. Proiectul Legii de aprobare a Ordonantei 23/2017 privind plata defalcata a TVA a fost adoptat cu 54 de voturi „pentru” si 45 „impotriva”.

Sursa: mediafax

(Visited 416 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − = 4

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.