21 decembrie 2017: termen limita de declarare si plata a obligatiilor lunii decembrie

ANAF reaminteste contribuabililor ca pentru luna decembrie 2017 termenul limita pentru declararea si achitarea creantelor fiscale este joi, 21 decembrie.

 

Contabun.ro a mai publicat si:
*Calendarul obligatiilor fiscale pe luna decembrie 2017

 

In vederea evitarii aglomeratiei la ghiseele organelor fiscale in zilele premergatoare scadentei recomandam contribuabililor utilizarea metodei de depunere on-line a declaratiilor, in vederea desfasurarii in conditii optime a operatiunilor de depunere/preluare a declaratiilor.

Contribuabilii care nu detin un certificat digital si nu pot depune declaratiile on-line sunt rugati sa se prezinte din timp la ghiseele organelor fiscale.

De asemenea, in vederea desfasurarii in conditii optime a operatiunilor de plata/incasare, respectiv pentru evitarea aglomeratiei la ghiseele de la unitatile Trezoreriei Statului, rugam contribuabilii sa efectueze achitarea obligatiilor fiscale si prin intermediul unitatile bancare.

Baza legala o reprezinta prevederile art. 155 aliniat (2) din Codul de procedura fiscala care stipuleaza urmatoarele” Creantele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementeaza, scadenta si/sau termenul de declarare se implinesc la 25 decembrie, sunt scadente si/sau se declara pana la data de 21 decembrie”.

Sursa: DGRFP Galati

(Visited 347 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 × = twenty

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.