Formular 108: declararea impozitului pe reprezentante (info ANAF)

Reprezentanta unei persoane juridice straine, autorizata sa functioneze in Romania, potrivit legii, are obligatia de a plati, incepand cu 1 ianuarie 2018, un impozit anual de 18.000 lei.

In cazul reprezentantei care se infiinteaza sau desfiinteaza in cursul unui an fiscal, impozitul datorat pentru acest an se calculeaza proportional cu numarul de luni de existenta a reprezentantei in anul fiscal respectiv.

Declararea impozitului pe reprezentanta se face prin: Formularul 108 “Declaratie privind impozitul pe reprezentanta”,ale carui model si instructiuni de completare sunt prevazute de Ordinul ANAF 3391/2017

Termenul de declarare si plata a impozitului pe reprezentanta la bugetul de stat: pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului de impunere.

In situatia reprezentantei unei persoane juridice straine infiintate sau desfiintate in/din Romania in cursul unui an fiscal, declaratia se depune la organul fiscal in termen de 30 de zile de la data la care aceasta a fost infiintata sau desfiintata, dupa caz.

Declaratia se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se depune:

-in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, la organul fiscal competent pentru administrarea reprezentantei unei persoane juridice straine, autorizate sa functioneze in Romania, potrivit legii, sau

-se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Reprezentantele sunt obligate sa conduca evidenta contabila prevazuta de legislatia in vigoare din Romania.

Contabun.ro a mai pubicat si:
* Formularul 108 a fost aprobat (ordinul nr. 3391/2017)
* ANAF supune dezbaterii publice formularul 108, privind impozitul pe reprezentanta

BAZA LEGALA:

-Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Capitolul III „Impozitul pe reprezentante” din cadrul Titlului VI, cu modificarile si completarile ulterioare;

-Ordinul ANAF 3391/2017 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 108 “Declaratie privind impozitul pe reprezentanta”, publicat in Monitorul Oficial 966 din 06.12.2017.

Sursa: DGRFP Brasov

(Visited 231 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 7 = one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.513 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.