Vectorul fiscal pentru angajatori este modificat conform Codului Fiscal (ANAF)

Modificarile aduse Codului fiscal determina adaptarea si completarea obligatiilor declarative care formeaza vectorul fiscal si, in consecinta, ajustarea corespunzatoare a informatiilor din declaratiile de inregistrare fiscala a contribuabililor, precum si din instructiunile de completare a acestora.

 

*(EDITABIL)Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

 

Ca urmare, incepand cu data de 01.01.2018, toate persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora ar trebui sa depuna declaratia de mentiuni, in termen de 15 zile, in vederea inscrierii, in vectorul fiscal a contributiei asiguratorie pentru munca.

Pentru a veni in sprijinul contribuabililor si pentru a evita aglomeratia la ghiseele administratiilor fiscale centrale, avand in vedere termenul scurt de depunere a declaratiei de mentiuni, printr-un proiect de ordin se propune ca modificarea vectorului fiscal pentru categoria de contribuabili mai sus mentionata sa fie realizata de catre organele fiscale centrale competente, prin inscrierea contributiei asiguratorie pentru munca.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala mai propune, prin acelasi proiect de ordin, adaptarea obligatiilor fiscale de declarare inscrise in vectorul fiscal la noile prevederi ale Codului fiscal; modificarea si completarea declaratiilor de inregistrare fiscala, precum si a instructiunilor de completare ale acestora, conform noilor prevederi ale Codului fiscal.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Contributii sociale: modificari de la 01.01.2018 (OUG 79/2017)
* Contributii sociale obligatorii: tabel comparativ urmare a modificarilor aduse de legea 177/2017
* Contributii sociale obligatorii (modificari aduse de HG nr.284)

Reamintim ca, incepand cu 01.01.2018, contributiile sociale obligatorii sunt:
-contributia de asigurari sociale datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar in cazul persoanelor fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru conditii deosebite de munca sau pentru conditii speciale de munca, dupa caz;

-contributia de asigurari sociale de sanatate, datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor;

-contributia asiguratorie pentru munca datorata de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.

Sursa: ANAF

(Visited 919 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 9 = thirty six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.