Legea privind stabilirea plafonului maxim al indemnizatiei pentru cresterea copilului la 8.500 de lei, promulgata

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 55/2017 pentru modificarea si completarea OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
Prin actul normativ se stabileste un plafon maxim al cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului la nivelul de 8.500 de lei, luandu-se ca model cel mai mare cuantum aplicat in statele membre ale Uniunii Europene, cu mentinerea actualului mod de stabilire a dreptului, precum si a cuantumului minim al indemnizatiei de 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata.

De asemenea, legea reglementeaza data de la care se aplica prevederile propuse, respectiv incepand cu drepturile aferente lunii septembrie 2017, si se adreseaza persoanelor aflate in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului si celor al caror drept se stabileste ulterior.

Pana la aplicarea ordonantei, indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata.

Contabun.ro a mai publicat si:
*CIM part time si indemnizatie crestere copil. Cum se calculeaza CAS si CASS datorate de angajator?
*Bonurile de masa se adauga la venitul net realizat pentru stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului?

Sursa: Agerpres

(Visited 205 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 7 = twelve

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.