ITM: modificari REVISAL aduse de HG nr.905/2017 (oficial)

In 19.12.2017 s-a publicat in Monitorul Oficial nr. 1005/19.12.2017 Hotararea Guvernului nr. 905 privind registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL), una dintre prevederi vizand perioada pe care angajatorii o au la dispozitie pentru transmiterea modificarii salariului de baza lunar brut, indemnizatiilor, sporurilor precum si a altor adaosuri, astfel cum acestea sunt prevazute in contractul individual de munca, sau dupa caz, in contractul colectiv de munca.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere

Astfel, in contextul mutarii CAS si CASS de la angajator la salariat, incepand de anul viitor, angajatorii vor putea transmite pana la data de 31 martie 2018, orice modificare a salariului de baza lunar brut, a indemnizatiilor, sporurilor, precum si a altor adaosuri, care se produce de la data intrarii in vigoare a Hotararii Guvernului si pana la 31 martie 2018.

Ulterior datei de 31 martie, actul normativ mai prevede, ca regula, transmiterea in REVISAL a oricarei modificari a salariului de baza lunar brut, a indemnizatiilor, sporurilor, precum si al altor adaosuri prevazute in contractul individual de munca sau, dupa caz, in contractul colectiv de munca, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii acesteia.

In cazul contractelor nou incheiate, acestea trebuie transmise, in continuare, catre Registru, anterior inceperii activitatatii.

Orice modificare a functiei/ocupatiei, conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative, a tipului sau a duratei contractului individual de munca, precum si orice schimbare a duratei timpului de munca si repartizarea acestuia, in cazul contractelor individuale de munca cu timp partial, se transmite in registru cel tarziu in ziua anterioara producerii modificarii.

Exceptie fac situatiile in care modificarea se produce ca urmare a unei hotarari judecatoresti cand transmiterea in registru se face in termen de 20 de zile de la data la care angajatorul a luat cunostinta de continutul acesteia.

Contabun.ro a mai publicat si:
*HG 905/2017: registrul general de evidenta a salariatilor (HG 500/2011 se abroga)
*HG nr.905/2017: modificarea salariului pentru mutarea CAS si CASS la salariat se transmite in Revisal pana pe 31.03.2018

Hotararea de Guvern mai prevede ca persoanele fizice sau juridice de drept privat, indiferent daca au obtinut sau nu statutul de utilitate publica, institutiile/autoritatile publice/alte entitati juridice, care angajeaza personal in baza unui contract individual de munca, au obligatia de a intocmi, completa si transmite registrul general de evidenta a salariatilor, cu respectarea dispozitiilor privind protectia datelor cu caracter personal.

Sursa: ITM Arad

(Visited 8,156 times, 4 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 + = four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.