Legea split TVA a fost promulgata de presedintele Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea pentru aprobarea OUG nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA, care se va aplica companiilor aflate in insolventa sau care inregistreaza intarzieri la plata TVA.

 

Descarca de aici OUG nr. 23/2017, in format PDF

 

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, in 13 decembrie, OUG privind TVA Split.

Potrivit unui amendament adoptat de Comisia de buget-finante a Camerei, „persoanele impozabile, cu exceptia institutiilor publice, inregistrate in scopuri de TVA, au obligatia sa plateasca contravaloarea TVA aferente achizitiilor de bunuri si servicii intr-un cont de TVA al furnizorului/prestatorului care aplica mecanismul platii defalcate a TVA”.

Totodata, un alt amendament adoptat prevede ca persoanele impozabile care opteaza pentru aplicarea mecanismului privind plata defalcata a TVA vor beneficia de o reducere de 5% din impozitul pe profit/pe veniturile microintreprinderilor aferent perioadei aplicate.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Split TVA: obligatoriu pentru firme in insolventa sau cu intarzieri (vot final Camera Deputatilor)
* Senatul a adoptat Legea privind split TVA. Cui se va aplica
* OMFP 2800/2017: procedura anulare penalitati de intarziere la TVA (split TVA)

Sursa: mediafax

(Visited 625 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 + = fifteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.