ANAF va modifica, din oficiu, vectorul fiscal al angajatorilor

Modificarea vectorului fiscal pentru persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora va fi realizata de catre adminstratiile fiscale centrale competente, prin inscrierea contributiei asiguratorie pentru munca.

Ordinul presedintelui ANAF care reglementeaza aceasta situatie a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1027/27.12.2017.

Reamintim ca, incepand cu 01.01.2018, contributiile sociale obligatorii sunt:

*contributia de asigurari sociale datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar in cazul persoanelor fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru conditii deosebite de munca sau pentru conditii speciale de munca, dupa caz;

*contributia de asigurari sociale de sanatate, datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor;
*contributia asiguratorie pentru munca datorata de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Vectorul fiscal pentru angajatori este modificat conform Codului Fiscal (ANAF)
* Declaratia 700: contribuabilii vor avea posibilitatea actualizarii online a mentiunilor privind vectorul fiscal

Sursa: ANAF

(Visited 1,263 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× two = 6

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.