Declaratia de inactivitate: a fost publicat pdf-ul inteligent valabil in 2018

Potrivit art. 36 alin. (2) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele juridice care de la constituire nu au desfasurat activitate, precum si subunitatile fara personalitate juridica din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate, care de la constituire nu au desfasurat activitate, depun o declaratie in acest sens, in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.
Incepand cu exercitiul financiar 2014, declaratiile de inactivitate prevazute mai sus se vor depune, astfel:
*in forma electronica, avand atasata o semnatura electronica extinsa, sau
* in format hartie si in format electronic.

Entitatile folosesc programul de asistenta pus la dispozitie gratuit de catre Ministerul Finantelor Publice pe site-ul internet al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Prevederile de mai sus se aplica si persoanelor juridice fara scop patrimonial.- publicat in data de 29.12.2017. Aplicatia poate fi descarcata de aici.

Versiuni:
-Vers.1.0.0 din 29.12.2017 – actualizare ex.financiar 31.12.2017

Contabun.ro a mai publicat si:
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat ianuarie 2018
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat ianuarie 2018

(Visited 1,433 times, 10 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five + 2 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.