Revisal – ghid practic de completare si transmitere

Revisal-ghid-practic_2021

Potrivit art.34 din Codul muncii, fiecare angajator are obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor (Revisal).

Codul muncii prevede, la art.16 alin.(2), si obligatia angajatorilor de a inregistra contractele individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) anterior inceperii activitatii, registru care se transmite inspectoratului teritorial de munca. Obligatie, printre altele, care conditioneaza inceperea executarii contractului individual de munca, prestarea muncii si salarizarea ei.

Iar primirea la munca a unei persoane fara transmiterea elementelor contractului de munca in Revisal cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii reprezinta munca nedeclarata si se sanctioneaza cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata.

Avand in vedere termenele restranse de completare sau de modificare a elementelor contractului de munca in Revisal, amenzile usturatoare pentru nerespectarea acestor termene, modificarile legislative recente privind completarea si transmiterea registrului, dar si diverse situatii pe care de multe ori nu stim cum sa le implementam in aplicatia Revisal, venim in ajutorul angajatorilor cu lucrarea “Revisal – ghid practic de completare si transmitere”.

De ce sa achizitionati lucrarea “Revisal – ghid practic de completare si transmitere”?
– lucrarea este intocmita in baza prevederilor legale la zi si este actualizata permanent, in functie de modificarile legislative si de actualizarea aplicatiei Revisal;
– lucrarea prezinta obligatiile angajatorului in ceea ce priveste completarea si inregistrarea in aplicatia Revisal, dar si transmiterea registrului catre ITM;
– lucrarea prezinta sfaturi, indrumari, raspunsuri, exemple practice la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal;
– lucrarea contine 7 modele si formulare necesare la intocmirea, completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor;
– lucrarea este livrata atat in format pdf cat si in format word, formularele fiind usor de utilizat.

Actualizari aduse lucrariiRevisal – ghid practic de completare si transmitere”:

Actualizare 6 (05.01.2022):
Lucrarea a fost revizuita pentru a fi in concordanta cu ultimele modificari legislative.
– Au fost aduse actualizari documentului in baza modificarilor aduse de HG nr.1071/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata care se aplica de la 01.01.2022, precum si a modificarilor aduse Codului muncii cu privire la aplicarea salariului minim (prin OUG nr.130/2021 si OUG nr.142/2021).
– Au fost aduse completarii lucrarii in baza Legii nr.138/2021 pentru completarea art. 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii.
– Au fost aduse actualizari lucrarii cu privire la termenul in care angajatorul poate plati jumatate din minimul amenzii contraventionale.
– Au fost aduse actualizari cu privire la emiterea deciziei si inregistrarea in Revisal a incetarii suspendarii contractului de munca pentru concediu crestere copil in situatia in care salariata vrea sa revina la locul de munca anterior implinirii varstei de 2 ani a copilului, tinand cont si de modificarile aduse OUG nr.111/2011 prin OUG nr.26/2021.
– Au fost aduse actualizari cu privire inregistrarea in Revisal a reducerii timpului de munca in baza OUG nr.132/2020, in urma modificarilor si completarilor aduse prin Legea nr.58/2021.
– Au fost adaugate lucarii doua noi studii de caz privind completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor: „28. Transfer intreprindere in baza Legii nr.67/2006. Ce documente intocmim si cum inregistram in Revisal transferul contractelor de munca?” si „29. Reducerea salariului ca sanctiune disciplinara. Se inregistreaza in Revisal?”.
– Au fost aduse cateva modificari si completari de continut.

Actualizare 5 (17.01.2021):
– Au fost aduse actualizari documentului in baza modificarilor aduse de HG nr.4/2021 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata care se aplica de la 13.01.2021. Au fost actualizate studiile de caz „1. Netransmiterea majorarii salariului in Revisal – amenda intre 5000 si 8000 de lei” si „2. Majorare salariu minim: ce acte se intocmesc si pana cand se transmite majorarea salariului in Revisal?” de la cap. 16. Studii de caz privind completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor.
– A fost completat cap.10 Ghid de instalare a aplicatiei Revisal cu sfaturi privind rezolvarea unor erori ce pot aparea la instalarea versiunii 6.0.8 a aplicatiei Revisal.
– A fost modificat titlul cap. 15 din „Indrumari si raspunsuri la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal” in „Indrumari privind completarea registrului, utilizarea aplicatiei Revisal, rezolvarea unor erori ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal”.
– Au fost aduse completari notelor de subsol si documentului cu informatii utile privind completarea registrului.

Actualizare 4 (23.12.2020):
– lucrarea a fost revizuita pentru a fi in concordanta cu versiunea actualizata a aplicatiei Revisal (6.0.8), pusa la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia muncii in data de 19.12.2020. In acest sens au for revizuite capitolele Ghid de instalare a aplicatiei Revisal si Indrumari si raspunsuri la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal. Au fost adaugate indrumari privind inregistrarea in Revisal a reducerii timpului de munca a salariatilor in baza OUG 132/2020, rezolvarea unor probleme la instalarea noii versiuni, dar si alte indrumari utile.
– a fost completat capitolul Studii de caz privind completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor cu patru noi studii de caz privind inregistrarea telemuncii si a muncii la domiciliu in Revisal, inregistrarea in Revisal a reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, inregistrarea in Revisal a reducerii timpului de munca in baza OUG nr.132/2020.
– a fost completat documentul cu privire la dreptul angajatorului de a-si organiza activitatea de resurse umane si salarizare, in baza prevederilor Legii nr.213/2020 pentru modificarea si completarea Codului muncii.
– au fost aduse completari notelor de subsol si documentului cu informatii utile in relatia salariat-angajator.

Actualizare 3 (03.01.2020):
– lucrarea a fost revizuita pentru a fi in concordanta cu prevederile legale in vigoare. Au fost aduse actualizari documentului in baza modificarilor aduse de HG nr.935/2019 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata care se aplica de la 01.01.2020. Au fost aduse actualizari notelor de subsol cu privire la abrogarea Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, la care face trimitere HG nr.905/2017 la termenul de inregistrare in Revisalul in cazul transferului personalului contractual din sistemul public. Au fost aduse actualizari notelor de subsol cu privire la eliberarea de catre ITM a extraselor din registru persoanelor fizice.

 Actualizare 2 (10.06.2019):
– lucrarea a fost revizuita pentru a fi in concordanta cu prevederile legale in vigoare. Au fost aduse actualizari documentului si notelor de subsol in baza modificarilor si actualizarilor aduse Codului muncii, in baza actualizarii aplicatiei Revisal la versiune 6.0.7, a ghidului de instalare a aplicatiei, a ghidului Raspunsul la intrebari frecvente privind registrul, revizuit de Inspectia muncii in data de 1 iunie 2019, au fost adaugate solutii la diferite probleme care apar la actualizarea aplicatiei;
– a fost actualizat si completat capitolul 16 al lucrarii “Studii de caz privind completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor”. Au fost adaugate studii de caz privind detasarea transnationala, rezolvarea neconcordantelor intre Revisal si D112, mutarea salariatilor din aplicatia de pe sediu la punctul de lucru, au fost aduse clarificari privind “data la care produce efecte” din aplicatia Revisal atunci cand inregistram elementele unui contract de munca etc.

Actualizare 1 (20.02.2019):
– lucrarea a fost revizuita pentru a fi in concordanta cu prevederile lagale in vigoare. Au fost aduse actualizari documentului in baza prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind protectia datelor) si ale Legii nr.190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului, dar si in baza HG nr.937/2018 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata si a OUG nr.114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene.

Intocmirea si publicarea documentului (14.01.2018).

Lucrarea “Revisal – ghid practic de completare si transmitere” – cuprins:
1. Revisal si Reges – informatii generale
2. Registrul general de evidenta a salariatilor – obligatii prevazute de Codul muncii
3. Obligatia infiintarii si pastrarii registrului general de evidenta a salariatilor
4. Elemente cuprinse de registrul general de evidenta a salariatilor
5. Registrul general de evidenta a salariatilor: termene de completare si transmitere
6. Persoanele care pot completa si transmite registrul general de evidenta a salariatilor
7. Contraventii si sanctiuni prevazute de HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor
8. Accesul salariatilor la informatiile din Revisal si termenele de eliberare a extraselor din registru
9. Institutiile care au acces la datele din Revisal
10. Ghid de instalare si utilizare a aplicatiei Revisal
11. Modalitati de transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor
12. Salvarea si recuperarea datelor din aplicatia Revisal
12.1 Salvarea bazei de date
12.2 Restaurarea bazei de date
12.3 Recuperea bazei de date pierdute
12.4 Mutarea bazei de date de pe un calculator pe altul
13. Utilizarea portalului online Reges
14. Modalitati de generare extrase salariati din Reges
15. Indrumari si raspunsuri la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal
16. Studii de caz privind completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor
17. Dictionar de termeni Revisal
18. Modele si formulare necesare la intocmirea, completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor
18.1 Decizie de numire persoana pentru completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor
18.2 Contract de prestare servicii pentru completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor
18.3 Informare catre inspectoratul teritorial de munca despre incheierea contractului cu prestatorul care a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor
18.4 Informare catre inspectoratul teritorial de munca despre incetarea/rezilierea contractului cu prestatorul care a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor
18.5 Adresa tip de inaintare catre inspectoratul teritorial de munca a registrului general de evidenta a salariatilor
18.6 Cerere tip pentru obtinerea parolei in vederea accesului online la registrul de evidenta electronica a salariatilor
18.7. Cerere de recuperare a bazei de date Revisal
19. Bibliografie
20. Istoric actualizari

Lucrarea poate fi insotita, la cerere, de Manualul de utilizare a aplicatiei Revisal si de Specificatiile tehnice privind intocmirea si transmiterea registrului

DEMO_CCM 

Pentru a va convinge de utilitatea lucrarii, consultati aici varianta DEMO.

 

Autor
savciuc2Elena Savciuc, expert legislatia muncii
* Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
* Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
* Curs “Expert legislatia muncii” – LEXAcademy in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii
* Curs “Inspector de specialitate protectia muncii”
* Curs “Inspector Resurse umane”
* Curs “Formator de Formatori”

Comandati chiar acum lucrarea “Revisal – ghid practic de completare si transmitere
cumparaPret: 64 lei

Pachetul actualizari: 94 lei (lucrare = 64 lei + 1 an actualizari pe e-mail in cazul modificarilor legislative sau imbunatatirea modelelor = 30 lei)

Livrare: in casuta de email, in format word si pdf

Plata:

  • prin ordin de plata (inclusiv internet banking, mobile banking);
  • depunere numerar;
  • in cazul in care se doreste primirea lucrarii si a facturii fiscale prin curier, cu plata ramburs, lucrarea comandata se va inscriptiona pe CD (in format DOC si PDF), iar plata transportului se va suporta de cumparator.

 

Cum poti comanda “Revisal – ghid practic de completare si transmitere”?
– completeaza campurile din formularul de mai jos;
– dupa finalizarea comenzii, vei primi pe adresa de e-mail comunicata in formularul de comanda factura proforma pentru a putea efectua plata;
– achita contravaloarea lucrarii in contul RO75BACX0000002044787000, deschis la UniCredit Bank, pentru SC HEAD TO HEAD CONSULTING SRL, cod fiscal 18706816;
– livrarea lucrarii se efectueaza pe adresa de e-mail completata in formularul de comanda imediat dupa confirmarea platii (in maximum 24 de ore).
– o data cu livrarea comenzii vei primi si factura fiscala.

suna_acum

Pentru detalii ne puteti scrie la adresa de e-mail office@contabun.ro sau ne puteti suna la numerele de telefon 0741764407/0740041898.

Comanda acum

(Visited 23,982 times, 88 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.