Formularul 311 va fi depus online (oficial ANAF)

ANAF adapteaza instructiunile de completare pentru “Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata colectata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) – e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal” (formular 311), intrucat modul de depunere a fost modificat.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat 01.01.2018
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat 01.01.2018
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere

 

In plus, prin Hotararea Guvernului nr. 284/2017 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016 , au fost introduse reguli speciale privind aplicarea regulilor privind TVA de catre persoanele impozabile care nu au colectat TVA pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii taxabile efectuate in perioada in care au avut codul de inregistrare incopuris de TVA anulat, respectiv nu au depus formularul de declaratie 311 (pct. 51 alin.(2) lit.c) și d) din Titlul I al Normelor metodologice).

Persoanele impozabile aflate in aceasta situatie au obligatia ca, dupa reinregistrarea in scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (12) din Codul fiscal, sa emita facturi/facturi de corectie in care sa inscrie distinct taxa colectata aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile efectuate in perioada incare au avut codul de inregistrare in scopuri de TVA anulat.

De asemenea, persoanele impozabile trebuie sa declare, in declaratia 311, taxa care ar fi trebuit colectata pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii taxabile efectuate in perioada incare acestea au avut codul de inregistrare in scopuri de TVA anulat, daca nu exista diferente intre taxa pe care ar fi trebuit sa o colecteze și taxa inscrisa in facturile/facturile de corectie emise dupa reinregistrare. Daca exista astfel de diferente, acestea se inscriu in decontul de TVA, in sectiunea ”Taxa pe valoarea adaugata colectata”, iar taxa pe care ar fi trebuit sa o colecteze se inscrie in declarati 311.

Sursa: ANAF

(Visited 360 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× seven = 7

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.