Formularul 700: pentru ce NU se depune declaratia (oficial ANAF)

Formularul 700 se completeaza si se transmite ori de cate ori contribuabilii/ platitorii solicita, ulterior inregistrarii fiscale, inregistrarea in vectorul fiscal a unor noi categorii de obligatii fiscale sau modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise initial in vectorul fiscal.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

 

Declaratia se transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul internetului, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Declaratia cuprinde in capitolul „Date de identificare a contribuabilului” si date cu privire la declaratia de inregistrare fiscala depusa initial care se va putea selecta din lista pusa la dispozitie prin formular, respectiv 010, 013, 015, 016, 020, 030, 040, 070.

Contribuabilii care s-au inregistrat fiscal odata cu inmatricularea in registrul comertului vor selecta: formularul 070, in cazul persoanelor fizice autorizate potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv formularul 010, in cazul celorlalti contribuabili care se inregistreaza, potrivit legii speciale, la Oficiul National al Registrului Comertului.

Declaratia NU se depune pentru:

-modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit, de catre contribuabilii platitori de impozit pe profit (aceasta se realizeaza prin depunerea formularului 012 “Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit”);

-efectuarea optiunii de modificare a anului fiscal (aceasta se realizeaza prin depunerea formularului 014 “Notificare privind modificarea anului fiscal”).

Referitor la Taxa pe valoarea adaugata:

Declaratia 700 se completeaza de catre persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, conform art. 316 din Codul fiscal, care, in urma calcularii cifrei de afaceri realizate in anul precedent, isi modifica perioada fiscala la TVA, in conditiile prevazute de art. 322 alin. (2) din Codul fiscal.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Declaratia 700: contribuabilii vor avea posibilitatea actualizarii online a mentiunilor privind vectorul fiscal
* Formularul 700, utilizat de toti contribuabilii pentru declararea online a mentiunilor privind vectorul fiscal

Nu se completeaza randul 1 al declaratiei 700 de catre persoana impozabila:

a) care solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (1) – (6) din Codul fiscal (aceasta se realizeaza prin depunerea, dupa caz, a formularelor 010, 020, 030, 040, 070, 093, 015);

b) care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara de bunuri taxabila in Romania (aceasta se realizeaza prin depunerea formularului 092);

c) de catre persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA care solicita utilizarea altei perioade fiscale decat luna sau trimestrul calendaristic, respectiv semestrul sau anul calendaristic (aceasta se realizeaza prin depunerea formularului 306);

d) care, dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA, solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (12) din Codul fiscal (aceasta se realizeaza prin depunerea formularului 099);

e) care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul calendaristic, care a realizat in anul precedent o cifra de afaceri care nu a depasit plafonul de 100.000 euro si care are obligatia depunerii la organele fiscale competente, pana la data de 25 ianuarie inclusiv, a unei declaratii de mentiuni in care sa inscrie cifra de afaceri din anul precedent si o mentiune referitoare la faptul ca nu a efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent (aceasta se realizeaza prin depunerea formularului 094);

f) inregistrata in scopuri de TVA care solicita anularea inregistrarii in scopuri de TVA (aceasta se realizeaza prin depunerea, dupa caz, a formularelor 010, 020, 030, 040, 070, 093, 015)

sursa: DGRFP Brasov

(Visited 1,798 times, 4 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five + = 12

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.