Formular 100 a fost adaptat noilor prevederi legislative (ianuarie 2018)

Avand in vedere prevederile referitoare la obligatiile declarative prevăzute de Legea nr. 227/2015 ca urmare a modificarilor introduse incepand cu 1 ianuarie 2018 de nomenclatorul impozitelor care se declara prin Declaratia 100 cu 5 noi pozitii 74 – 78, fiind completate in acest sens si instructiunile de
completare ale acestei declaratii:

Descarca de aici materalul realizat de catre DGRFP Brasov

Declaratia 100:

-se transmite numai prin mijloace electronice de transmitere la distantă incepand cu declararea obligatiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2018 (Ordinul ANAF 2326/2017);

-poate fi corectata prin depunerea formularului 710 „Declaratia rectificativa” care se depune de asemenea prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Declaratile 100 şi 710 pot fi depuse şi de către succesorii persoanelor/entitătilor care şi-au incetat existenta pentru declararea obligatiilor fiscale aferente perioadei in care persoana/entitatea a avut calitatea de subiect de drept fiscal.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Formularul 700: pentru ce NU se depune declaratia (oficial ANAF)
* (PDF) Obligatii declarative privind schimbarea/mentinerea perioadei fiscale la TVA

(Visited 598 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 8 = sixteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.