Programatorii cu studii medii – studenti – sunt scutiti de impozitul pe salariu (01.02.2018)

Programatorii cu studii medii care urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior vor fi scutiti de impozitul pe salariu de la 1 februarie 2018, a anuntat recent Ministerul Comunicatiilor.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(MODELE EDITABILE) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

 

In acest sens, Ordinul comun al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerului Finantelor Publice, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerului Educatiei Nationale a fost publicat in Monitorul Oficial la data de 18 ianuarie 2018.

„Masura vizeaza un numar aproximativ de 15.000 de programatori, in plus fata de cei scutiti pana acum. Cei care vor sa beneficieze de aceasta scutire trebuie sa faca dovada inscrierii in invatamantul superior”, a precizat Ministerul Comunicatiilor, precizand ca „masura este menita sa contribuie la cresterea ponderii sectorului IT&C in PIB la 10% pana in 2020”.

Pana acum au fost scutiti de impozitul de venitul salarial doar programatorii care sunt absolventi de studii superioare.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Scutire impozit IT 2018: modificari de la 1 februarie 2018 (oficial ANAF)
*Modificari privind impozitul pe venit incepand cu 1 ianuarie 2018

Sursa: mediafax

(Visited 372 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


four + 1 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.