Firmele cu peste 50 de angajati obligate sa angajeze un expert in egalitatea de sanse?

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a contrazis, joi, declaratiile facute de premierul Viorica Dancila, inainte de sedinta de Guvern, precizand ca angajatorii cu peste 50 de salariati au „posibilitatea” sa aiba un expert in egalitate de sanse, nefiind obligati. Initial premierul anuntase ca masura va fi una obligatorie.
„In sedinta de azi a fost reglementata profesia de expert si cea de tehnician in egalitate de sanse. Actul normativ stabileste ca persoanele juridice din sectorul public sau privat care au peste 50 de salariati vor avea posibilitatea de angaja un expert sau un tehnician in egalitate de sanse in limita bugetului destinat cheltuielilor salariale”, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, in conferinta de presa de dupa sedinta de Guvern de joi.
„Repet: vor avea posibilitatea. Nu este o masura obligatorie. Este la latitudinea angajatorului si tot angajatorul poate decide daca persoana respectiva poate fi reincadrata din angajatii pe care deja ii are, adica nu trebuie neaparat sa angajeze, poate trimite pe cineva la cursuri”, a subliniat Nelu Barbu.
Premierul Viorica Dancila a precizat, joi, inaintea sedintei de Guvern, ca va fi introdusa obligatia persoanelor juridice din sistemul public, dar si din sectorul privat, care au peste 50 de salariati, sa aiba in structura de personal un expert in egalitate de sanse.
Ea a mentionat ca se intentioneaza ca in Romania egalitatea de sanse intre femei si barbati sa fie efectiv asigurata.
„Vom introduce obligatia persoanelor juridice din sistemul public, dar si din sectorul privat, care au peste 50 de salariati, de a avea in structura de personal un expert in egalitate de sanse. Nu urmarim sa incarcam birocratia cu noi functii. Vrem ca aceasta sarcina a expertilor sa fie exercitata in mod activ si util”, a spus Dancila.
In Romania, la nivelul lui 2016 erau 10.800 de companii cu peste 50 de angajati.
Sursa: mediafax.ro

(Visited 742 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one + = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.