ANAF: Registrul de evidenta fiscala pentru contribuabili persoane fizice nu se elibereaza de catre organul fiscal

Persoanele fizice care au obligatia intocmirii registrului de evidenta fiscala trebuie sa inscrie informatiile care stau la baza determinarii venitului net anual/pierderii nete anuale cuprinse in Declaratia privind venitul realizat din Romania si sa inregistreze venitului brut anual in functie de natura activitatii, pe fiecare sursa din cadrul fiecarei categorii de venit.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat ianuarie 2018
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca, actualizat ianuarie 2018

 

Mentionam ca Registrul de evidenta fiscala se completeaza anual cu totalul veniturilor si totalul cheltuielilor efectuate in scopul realizarii acestora, in anul curent, pentru intreaga perioada de activitate desfasurata in anul fiscal precedent, pana la data depunerii Declaratiei privind venitul realizat din Romania, dar nu mai tarziu de termenul de depunere stabilit de lege, respectiv 25 mai.

Registrul de evidenta fiscala se intocmeste in forma scrisa sau electronica, respectand modelul si continutul precizat in Anexa 1 a Ordinului nr. 3.254 din 19 decembrie 2017 privind Registrul de evidenta fiscala pentru persoanele fizice, se pastreaza la domiciliul fiscal al contribuabilului/sediul asocierii si se completeaza intr-un singur exemplar.

Acesta nu se elibereaza in forma tipizata similar registrului de evidenta fiscala folosit de agentii economici.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Registrul de evidenta fiscala (REF) pentru persoanele fizice: oficial ANAF
* Registrul de evidenta fiscala pentru PFA: info utile ANAF
* OMFP 3254/2017: Registrul de evidenta fiscala pentru persoanele fizice care desfasoara activitati independente (PDF)

Sursa: DGRFP Craiova

(Visited 757 times, 3 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 × three =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.