Split TVA: ANAF recomanda sa verificati permanent situatia restantelor

De la 1 ianuarie 2018 se aplica mecanismul privind plata defalcata a TVA.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

Au obligatia sa deschida si sa utilizeze cel putin un cont de TVA contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA pentru incasare si plata, potrivit art. 316 din Codul Fiscal, si institutiile publice inregistrate in scopuri de TVA pentru incasare, potrivit art. 316 din Codul Fiscal, care, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, inregistreaza restante la plata TVA conform art. 157 din Codul de Procedura Fiscala, neachitate in termen de 60 de zile lucratoare de la scadenta, in cuantum mai mare de 15.000 de lei in cazul contribuabililor mari, 10.000 de lei in cazul contribuabililor mijlocii, 5.000 de lei pentru restul contribuabililor, incepand cu data de 1 a celei de a doua luni urmatoare celei in care s-a implinit termenul de 60 de zile lucratoare de la scadenta.

Fac exceptie contribuabilii pentru care este suspendata executarea silita a restantelor la plata TVA, in conditiile art. 235 din Codul de Procedura Fiscala.

In acest sens, va recomandam sa verificati permanent situatia dumneavoastra fiscala, fie utilizand Spatiul Privat Virtual, fie prin prezentarea la sediul ANAF, in vederea preintampinarii neconcordantelor sau, dupa caz, remedierii acestora in timp util pentru a evita incadrarea din oficiu Ia aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA.

ATENTIE!In situatia in care in termen de 60 de zile lucratoare de la scadenta nu achitati obligatiile fiscale restante reprezentand TVA, incepand cu data de 1 a celei de a doua luni urmatoare celei in care s-a implinit acest termen, veti fi inscrisi in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Declaratia 086, modificata prin OPANAF nr.223/2018 (precizari suplimentare ANAF)
* ANAF: info suplimentare split TVA

Sursa: AJFP Olt

(Visited 572 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


four × 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.