Plafonul de scutire de TVA va fi majorat la 300.000 de lei, a decis Parlamentul

Plafonul cifrei de afaceri de la care firmele trebuie sa se inregistreze in scop de TVA creste de la 220.000 de lei la 300.000 de lei, potrivit unor modificari introduse in Codul Fiscal si care urmeaza sa fie aplicate in perioada imediata.

Romania a primit in octombrie acordul Comisiei Europene pentru a creste plafonul de la 220.000 de lei, in prezent, la 300.000 de lei, dar modificarea nu a fost introdusa in legislatie suficient de repede pentru a putea fi aplicata de la 1 ianuarie.
In aceast caz este necesara si instituirea unor reguli tranzitorii corespunzatoare acestei situatii.

Noile reguli pentru inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile care au statutul de mica intreprindere sunt incluse in Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 25/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, document care a primit ieri votul decisiv al Camerei Deputatilor si care mai are nevoie acum de promulgarea prin decret prezidential pentru a se aplica.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Noul plafon/prag de scutire de TVA este de 300.000 de lei
*Ministerul Finantelor: Plafonul TVA ramane 220.000 de lei

(Visited 693 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six + 8 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.