Locuri de munca vacante: ce obligatii au agentii economici (oficial ANOFM)

ANOFM reaminteste agentilor economici ca au obligatia sa comunice structurilor teritoriale ale ANOFM toate locurile de munca vacante sau nou create.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
*(MODELE EDITABILE) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

 

Astfel, potrivit art.10 alin.(1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea locurilor de munca angajatorii trebuie sa anunte agentiile pentru ocuparea fortei de munca.

De asemenea, angajatorii au obligatia sa comunice agentiei pentru ocuparea fortei de munca, din raza careia isi desfasoara activitatea, ocuparea locurilor de munca vacante, care au fost comunicate conform alin.(1) al art.10, in termen de o zi de la data ocuparii acestora.

Potrivit aceluiasi act normativ, angajatorii care au incadrat in munca persoane din rândul beneficiarilor de indemnizatii de somaj au obligatia de a anunta in termen de 3 zile agentiile pentru ocuparea fortei de munca la care acestia au fost inregistrati.

Important! Nerespectarea prevederilor art.10 din lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei (art.113 lit.a) si art.114 alin.(1) lit.a) din Legea nr.76/2002).

Contabun.ro a mai publicat si:
* Comunicarea locurilor de munca vacante catre ANOFM – obligatorie pentru angajatori (amenda intre 3000 lei si 5000 lei)
Sursa: anofm.ro

(Visited 1,017 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 5 = three

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.