Plata defalcata a TVA (legea nr.275/2017): noutati de la ANAF

I. Aplica obligatoriu mecanismul platii defalcate:

 

*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare – actualizat la zi
*Regulament intern: model si documente conexe – actualizat la zi

 

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal, pentru incasarea si plata TVA, si institutiile publice inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal pentru incasarea TVA, care se afla in cel putin una dintre urmatoarele situatii:

a) la 31 decembrie 2017 inregistreaza obligatii fiscale reprezentand TVA, restante
conform art. 157 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu exceptia celor a caror executare silita este suspendata in conditiile art. 235 din Codul de procedura fiscala, in cuantum mai mare de 15.000 de lei in cazul contribuabililor mari, 10.000 de lei in cazul contribuabililor mijlocii, 5.000 de lei pentru restul contribuabililor, daca aceste obligatii nu sunt achitate pana la data de 31 ianuarie 2018;

Inscrierea acestor persoane in Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA se face din oficiu de catre organul fiscal incepand cu 1 martie 2018;

Aceste persoane pot renunta la aplicarea mecanismului platii defalcate a TVA dupa o perioada de minimum 6 luni de la data in care nu se mai afla in situatia de mai sus ori in celelalte situatii de la punctele b), c) mai jos prezentate, prin depunerea unei notificari in acest scop la organul fiscal.

Radierea din Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA se face de catre organul fiscal, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data depunerii notificarii.

Citeste aici materialul „Noutati privind plata defalcata a TVA”, elaborat de catre DGRFP Brasov

 

Contabun.ro a mai publicat si:
*Legea nr. 275/2017 privind plata defalcata a TVA (PDF)
*Sistemul privind plata defalcata a TVA (PDTVA): material informativ ANAF

(Visited 833 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 × seven =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.