Telemunca: proiectul a trecut si de Camera Deputatilor. Pontajul se face electronic

Salariatii vor avea posibilitatea de a munci de acasa sau din alt loc, insa numai daca activitatea desfasurata la angajator este indeplinita cu ajutorul tehnologiei.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

Aceasta activitate va fi cunoscuta drept telemunca, potrivit unui proiect de act normativ care a trecut azi de votul decisiv al Camerei Deputatilor, urmand sa ajunga la seful statului pentru promulgare.
“Orice persoana care lucreaza de pe calculator poate sa o faca de acum inainte de acasa, este pontat ca orice alta persoana care ar fi la serviciu, are contractul introdus in REVISAL, are toate drepturile ca orice salariat, doar ca lucreaza de acasa. Este bine si pentru angajator pentru ca nu mai trebuie sa plateasca cheltuieli de utilitati, de exemplu, sau cheltuieli de chirie a spatiului, este bine si pentru angajat, nu mai pierde doua ore de munca in trafic, nu mai plateste transportul si, sigur, daca angajatorul ii da o lucrare care ar putea sa fie facuta in 8 ore si o face in 4 ore este avantajat”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, la Palatul Parlamentului, dupa votul la acest proiect de lege, citeaza Agerpres.

In ce priveste pontajul celor 8 ore de lucru pe zi, ministrul Muncii a spus ca acesta se poate face electronic.

“Angajatorul trebuie sa verifice daca se respecta acasa toate normele de securitate munca si, de asemenea, Inspectoratele Teritoriale de Munca pot sa faca verificari. Practic, domiciliul se transforma intr-un fel de birou, este exact acelasi lucru ca si cum ai lucra intr-un birou la angajator, doar ca o faci de acasa”, a conchis Vasilescu.

Proiectul de lege a fost adoptat si de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Model declaratie privind veniturile din contractele de munca cu timp partial (M.O 717/05.09.2017)
*Ordin nr. 2343/2017: procedura pentru contractele cu timp partial

Sursa: capital.ro

(Visited 578 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − 2 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.