ANAF: Informatiile din formularul 204 sunt necesare in vederea definitivarii si declararii impozitului anual pe venit

Intrebare: Referitor la acest formular 204 mi se pare o mare tampenie acest termen, de ce oare nu se depune tot odata cu formularul 200? Pentru ce este termen 15.03.? Cu ce ajuta informatiile din acest formular ANAF la data de 15.03.? Eu propun sa fie desfiintat.
Raspuns ANAF: Informatiile colectate prin completarea formularului 204 de catre asociatul desemnat prin contractul de asociere, sunt necesare in vederea definitivarii si declararii impozitului anual pe venit, si nu poate avea acelasi termen cu declaratia de venit realizat in anul precedent.

Referitor la propunerea de “desfiintare” a formularului 204, mentionam ca acesta trebuie depus potrivit prevedrilor Codului fiscal, care la art 125 alin (4) stipuleaza co asocierile, cu exceptia celor care realizeaza venituri din activitati agricole impuse pe baza normelor de venit, au obligatia sa depuna la organul fiscal competent, pana la data de 15 martie a anului urmator, declaratii anuale de venit, conform modelului stabilit de A.N.A.F., care vor cuprinde și distributia venitului net/pierderii pe asociati.

Ca urmare modificarea Codului fiscal nu este in competenta ANAF.
Sursa: ANAF, sesiune intrebari si raspunsuri

(Visited 530 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− one = 2

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.