Guvern: O noua meserie – “expert in dezvoltare durabila”

Ocupatia de “expert in dezvoltare durabila” va introdusa in nomenclatorul Clasificarea ocupatiilor din Romania (COR), dupa ce Ministerul Muncii a avizat favorabil o solicitare in acest sens a Departamentului pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Secretariatului General al Guvernului.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, cererea a primit aviz favorabil din partea Ministerului Muncii in data de 22 februarie.
“Ocupatia ‘expert in dezvoltare durabila’ va avea codul 242232 si va fi introdusa in cadrul Grupei de baza 2422 – Specialisti in domeniul politicilor administrative. Acest cod va putea fi folosit cu titlu provizoriu pana la publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului comun al ministrului Muncii si Justitiei Sociale si al presedintelui Institutului National de Statistica privind modificarea si completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania, care va statua aceasta ocupatie profesionala”, precizeaza sursa citata.

Motivul pentru care s-a solicitat introducerea acestei ocupatii il reprezinta revizuirea Strategiei de Dezvoltare Durabila din 2008 si implementarea celor 17 obiective ale Dezvoltarii Durabile (ODD) din Agenda 2030.
Sursa: Agerpres

(Visited 274 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 8 = twelve

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.